solliciteren 2014

Solliciteren anno 2014

Je bent op zoek naar een (nieuwe) baan. Maar je wilt met je CV en sollicitatiebrief niet steeds onderaan op de grote stapel belanden. Hoe spring je er uit en hoe pak je dit aan?

Vroeger kwam je nog weg met een leuke brief, maar tegenwoordig is het behoorlijk lastig om met alleen een vlotte brief op te vallen tussen de vele andere. Het nieuwe solliciteren maakt gebruik van je creativiteit en je (social media) netwerk. Probeer eens je CV meer visueel te maken. Benader je potentiele toekomstige werkgevers eens via sociale media zoals Linkedin, Twitter of Facebook en probeer hierbij creatief te zijn en op te vallen. Daarnaast is het ook mogelijk je CV digitaal te uploaden op bijvoorbeeld www.VisualCV.com en deze te delen op de social media platformen waarop je actief bent. Verder kun je ook je social media vrienden en followers vragen of ze je post willen delen.

Wat staat er van jou op internet?

Ook is het ook slim om jezelf eens te Googelen. Kijk eens wat je allemaal tegen komt over jezelf en probeer zo nodig dingen aan te passen of te verwijderen. De social media platformen die je potentiele toekomstige werkgever beter niet kan zien, kun je eventueel afschermen.

Al met al is het goed om gewoon eens ‘out of the box’ te denken. Op deze manier zul je sneller opvallen en heb je dus ook meer kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek.